Alegătorii din West Virginia l-au ales pe un susinător al lui Donald Trump să-i reprezinte în alegerile de la jumătatea mandatului, în noiembrie, însă un protejat al miliararului a fost învins în alegerile primare republicane în Nebraska, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste două state puţin urbanizate înclină în favoarea republicanilor, iar candidaţii care au obţinut victorii în aceste aegeri primare au toate şansele să fie aleşi în toamnă.

Ei ar urma să consolideze susţinerea de care se bucură deja Trump în Congres sau în executive locale, în contextul în care acesta are nevoie să ştie cum stă în cazul în care vrea să ajungă la Casa Albă în 2024.

În Nenbraska, Trump a susţinut în mod oficial candidatura lui Charles Herbster, un sexagenar care a făcut avere în zootehnie.

Candidatul la postul de guvernator a fost acuzat de agresiuni sexuale de către opt femei, între care şi o aleasă locală, acuzaţii pe care le respinge în bloc.

Însă alegătorii l-au ales pe adversarul acestuia, Jim Pillen, potrivit unor proiecţii ale The New York Times (NYT) şi CNN, după numărarea aproape tuturor buletinelor de vot.

Jim Pillen, un universitar conservator de rang înalt, a fost susţinut de către actualul guvernator Pete Ricketts, care nu mai poate candida după două mandate.

În West Virginia, unde au avut loc alegeri primare în urma unui redecupaj electoral, fostul preşedinte republican a decis să-l susţină pe reprezentantul Alex Mooney, care l-a înfrânt pe alt reprezentant republican, David McKinley.

Nici aici protejatul lui Trump nu era pe gustul guvernatorului statului Jim Justice, care l-a susţinut pe David McKinley.

David McKinley.l-a iritat pe fostul preşedinte prin faptul că a votatîn favoarea unui mare program de renovare a infrastructuii al lui Joe Biden şi a susţinut înfiinţarea Comisiei de anchetă privind asaltul de la Capitoliu, la 6 ianuarie 2021.

”Îmi place West Virginia. Felicitări lui Alex Mooney pentru marea sa victorie!!!”, a reacţionat Trump pe Truth Social, noua sa reţea de socializare.

În total, aproximativ zece state americane organizează în mai alegeri primare în vederea desemnării candidatului republican în ”midterms”, alegerile legislative de la jumătate de mandat.

Donald Trump a obţinut deja o victorie în Ohio, prin J.D. Vance, care nu era protejatul său, dar i-a cerut susţinerea.

Rezultatele candidaţilor lui Trump în Nebraska şi West Virginia au fost atent observate de către republicani, cu scopul de a-şi face o idee despre influenţa reală a fostului şef de stat asupra Partidului Republican.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.