Cancelarul austriac Karl Nehammer urmează să încerce să obţină culoare umanitare în Ucraina, în cursul întâlnirii sale, luni, la Moscova, cu preşedintele rus Vladimir Putin, însă nu se şateaptă la un ”miracol”, anunţă ministrul austriac de Externe Alexander Schallenberg, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie să profităm de orice ocazie pentru a pune capăt iadului umanitar din Ucrana, iar asta va înderca să facă cancelarul (austriac Karl Nehammer), prin mesaje foarte clare, de natură umanitară şi sfaturi politice”, declară Alexander Schallenberg înaintea unei reuniuni cu omologii săi din cadrul Uniunii Europene (UE) la Luxemburg.

Nehammer urmează să-i transmită lui Putin mesajul că ”vrem ca războiul să înceteze. Vrem coridoare umanitare. Vrem ca organizaţii umanitare internaţionale să-şi poată face treaba”, a subliniat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.