Populaţia Canadei, care număra aproape 37 de milioane de locuitori în 2021, a crescut aproape de două ori mai rapid decât cea a altor state membre G7, în urma unei imigraţii-record, anunţă Institutul naţional canadian de statistică, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Canada înregistra cu 1,8 milioane de locuitori în plus faţă de 2016, iar 80% dintre aceştia sunt nou-sosiţi - imigranţi permanenţi sau temporari.

”Un lucru nu s-a schimbat de cinci ani: Canada rămâne ţara cu cea mai rapidă creştere în G7”, subliniază Statistique Canada într-un comunicat în care prezintă recensământul populaţiei în perioada 2016-2021.

Populaţia canadiană a crescut cu 5,2% din 2015 şi a depăşit rata creşterii din Franţa, Germania, Statele Unite, Italia, Japonia şi Regatul Unit.

Creşterea demografică a Canadei se află pe locul şapte în cadrul G20, după Mexic şi Australia, la acelaşi nivel cu India.

După ce a atins un vârf în 2019, creşterea populaţiei canadiene a fost încetinită de pandemia covid-19, iar restricţiile impuse la frontieră au frânat imigraţia.

Populaţia canadiană a crescut cu 0,4% în 2020 - cel mai lent nivel al creşterii de la Primul Război Mondial.

Statistique Canada notează, de asemenea, că peste 30.000 de persoane au murit din cauza covd-19 de la începutul pandemiei, ceea ce face din noul coronavirus a treia cauză a mortalităţii, după cancer şi boli cardiace.

Însă, de la mijlocul lui 2021, creşterea a revenit la nivelul de dinaintea pandemiei covid-19, iar imigraţia înregistrează o creştere puternică începând din aprilie.

Populaţia Ontario, cea mai populată provincie, cu 14 milioane de locuitori, a crescut într-un ritm mai rapid (+5,8%) decât populaţia Canadei, deoarece a prmit de aproape două ori mai mulţi imigranţi faţă de nivelul ultimului recensământ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.