Datele GPS le-au permis anchetatorilor germani să stabilească traseul camionului înmatriculat în Polonia înainte de a intra în mulţime la Târgul de Crăciun de la Berlin, relatează Daily Mirror. Se pare că vehiculul fusese furat luni, cu câteva ore înainte de atac.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Datele arată că vehiculul de zeci de tone a fost furat luni între ora locală 15 (16 ora României) şi 16 (17 ora României).

La ora locală 15.19 (16.19 ora României) şi 15.44 (16.44 ora României) au existat tentative eşuate de a porni camionul. Fie a fost vorba de atacatorul care a încercat să îl fure, fie de şoferul polonez care încerca să scape.

Camionul s-a deplasat apoi spre Târgul de Crăciun până la ora locală 17 (18 ora României), apoi a făcut o pauză de o jumătate de oră. În jurul orei locale 17.30 (18.30 ora României) s-a apropiat şi mai mult de locul atacului.

Potrivit presei, modul în care s-a deplasat camionul sugerează că şoferul era începător şi a „înecat” motorul.

Între timp, compania poloneză care deţinea camionul a încercat să îl contacteze pe şofer, însă fără succes.

La ora locală 19.34 (20.34 ora României), camionul s-a îndreptat spre târg. La puţin timp după ora locală 20 (21 ora României), şoferul a aprins farurile şi a intrat în plin în mulţimea strânsă la Târgul de Crăciun, omorând 12 oameni.

După atac, poliţia l-a descoperit pe primul şofer al vehiculului mort, în cabină.

Presupusul autor al masacrului a fost arestat în apropiere de târg, după ce a încercat să fugă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.