Centrul de criză belgian menţine alerta în domeniul securităţii la acelaşi nivel, în pofida unor informaţii potrivit cărora luptători din Siria ar putea reprezenta o ameninţare iminentă, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ne aflăm în continuare la nivelul trei, un nivel destul de ridicat", a declarat miercuri Benoit Ramacker, un purtător de cuvânt al Centrului de criză.

Nivelul trei - din patru - înseamnă că o ameninţare este considerată gravă, posibilă şi probabilă.

Tabloidul La Derniere Heure (DH) scrie că Biroul antiterorist belgian a avertizat poliţia cu privire la faptul că luptători cu acces la armament ar fi plecat din Siria de aproximativ zece zile şi s-ar îndrepta către Belgia şi Franţa.

Autorităţile belgiene avertizează: Atacurile teroriste sunt IMINENTE în Franţa şi Belgia. Care sunt ţintele jihadiştilor Statului Islamic CITEȘTE ȘI Autorităţile belgiene avertizează: Atacurile teroriste sunt IMINENTE în Franţa şi Belgia. Care sunt ţintele jihadiştilor Statului Islamic

Potrivit ziarului, un centru comercial din Bruxelles, un lanţ fast-food american şi poliţia s-ar afla printre ţintele acestora.

"Acest tip de ţinte potenţiale sunt plasate oricum sub protecţie", a subliniat Ramacker.

"Nimic nu s-a schimbat în privinţa securităţii", a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.