Premierul bulgar Boiko Borisov a declarat vineri, în marja unei întâlniri cu preşedintele francez Emmanuel Macron, că este de părere că statele member UE pot ajunge, până la sfârşitul anului, la un compromis privind o nouă directivă pentru muncitorii detaşaţi, dar i-a sugerat liderului de la Elysee să îşi revizuiască tonul adoptat faţă de Polonia şi Ungaria, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De altfel, el a cerut tuturor Guvernelor UE să coboare tonul confruntării cu Polonia şi Ungaria. “Polonia şi Ungaria nu sunt numai prietenii noştri, sunt şi parte a Uniunii Europene. Le face rău ţărilor UE să intre în confruntare directă”, a insistat Borisov.

Premierul polonez Beata Szydlo l-a acuzat vineri pe liderul de la Elysee, Emmanuel Macron, de aroganţă şi lipsă de experienţă, în replică la declaraţiile sale privind izolarea Varşoviei.

Anterior, într-o conferinţă de presă comună cu miniştrii de Externe român şi turc, şeful diplomaţiei poloneze  a declarat că Varşovia nu se confruntă cu izolare internaţională şi l-a acuzat pe preşedintele francez Emmanuel Macron că nu reuşeşte să urmărească evoluţiile din Europa Centrală.

Declaraţiile au venit după ce Emmanuel Macron a criticat vineri, în mod vehement, refuzul polonez de a înăspri directiva cu privire la munca detaşată, pe care a catalogat-o drept ”o nouă eroare” a Varşoviei care, în opinia preşedintelui francez, se plasează ”la marginea” Europei în ”numeroase subiecte”.

Liderul de la Elysee a apreciat că polonezii merită mai mult decât un Guvern care trădează valorile europene.

Premierul polonez Beata Szydlo a declarat joi că Varşovia refuză ”până la capăt” o reformă a directivei, pentru că aceasa nu ar fi ”în interesul muncitorilor polonezi”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.