Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat, marţi, că invazia Rusiei asupra Ucrainei este „mai alarmantă decât previziunile", adăugând că Europa este acum martora unui „dezastru în desfăşurare”, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 „Este clar că Vladimir Putin este pregătit să folosească tactici barbare şi nediscriminatorii împotriva civililor nevinovaţi pentru a bombarda clădirile, pentru a lovi cu rachete blocurile, pentru a ucide copii, aşa cum vedem, în număr tot mai mare”, a adăugat el.

În cadrul întâlnirii cu omologul său polonez la Varşovia, prim-ministrul britanic a adus un omagiu pentru „leadershipul şi curajul” de care a dat dovadă preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, despre care a spus că a „inspirat şi mobilizat” lumea.

Johnson a mai subliniat că preşedintele rus, Vladimir Putin, a subestimat „dorinţa înflăcărată a poporului ucrainean de a-şi apăra şi proteja propria ţară”.

„Sunt absolut convins - sunt mai convins ca niciodată - pe măsură ce acest conflict îngrozitor progresează, că Putin va eşua. Cred că Putin trebuie să eşueze şi vom reuşi să protejăm şi să păstrăm o Ucraină suverană, independentă şi democratică”, a continuat premierul britanic.

Referitor la sancţiunile economice impuse Rusiei de către Europa, Johnson a spus că reprezintă „unul dintre cele mai drastice pachete de sancţiuni impuse vreodată împotriva oricărei ţări în ultimele decenii”. „Este clar că are deja un efect dramatic. Suntem pregătiţi să intensificăm eforturile şi să continuăm atât timp cât este nevoie”, a conchis el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.