Premierul demisionar Boris Johnson şi soţia sa Carrie nu mai vor să organizeze o petrecere, pentru a-şi sărbători nunta, la sfârşitul lunii, la Chequers, reşedinţa la ţară a premierilor britanici, anunţă vineri surse de la Downing Street, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţarea unei petreceri la Chequers, un conac din secolul al XVI-lea, cu piscină interioară, în nord-vestul Londrei, a provocat numroase critici după demisia lui Boris Johnson, joi.

El a demisionat din cauza unei crize de încredere majore, marcată de 60 de demisii din Guvern în 48 de ore.

Boris Johnson a anunţat însă că vrea să rămână la Downing Street până la instalarea succesorului său, p o procedură care durează săptămâni.

El este acuzat de faptul că vrea să asigure interimatul numai pentru a-şi salva petrecerea nunţii, pentru care a trimis deja invitaţii.

”Se agaţă pentru o ultimă petrecere”, titrează tabloidul de stânga Daily Mirror, care publică o fotografie a cuplului la căsătorie, în mai 2021.

Potrivit surselor de la Downing Street citate, familia Johnson caută un nou loc de petrecere.

Boris Johnson, în vârstă de 58 de ani, şi Carrie Johnson, în vârstă de 34 de ani, s-au căsătorit religios anul trecut, la Cetadrala catolică de la Westminster, în cerc restrâns. La acea vreme, restricţiile anti-covid limitau adunările la 30 de persoane.

”Ne-ar plăcea tuturor să avem petreceri grandioase pe cheltuiala contribuabilului la Chequers, însă el (Boris Johnson) nu o va putea face, pentru că britanicii vor considera asta odios”, denunţa joi, la postul de radio LBC primarul Londrei, Sadiq Khan.

Cuplul are doi copii, Wilfred, în vâstă de doi ani, şi Romy, în vârstă de şapte luni.

Boris Johnson s-a căsătorit a treia oară şi are cel puţin alţi cinci copii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.