Boris Johnson a afirmat că există o "mare posibilitate" ca Marea Britanie să nu ajungă la un acord post-Brexit cu Uniunea Europeană, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul britanic a spus că publicul şi companiile să se pregătească pentru acest lucru, deşi echipa sa continuă discuţiile cu Uniunea Europeană. Dar a avertizat că negocierile "nu au ajuns încă în acel punct". 

Declaraţia sa a fost făcută la întâlnirea de miercuri cu preşedintele Comisiei UE, Ursula von der Leyen, care nu a avut niciun rezultat. 

Johnson a mai spus că "în prezent acordul prezentat de UE nu este corect pentru moment", adăugând că ar lăsa vulnerabilă Marea Britanie sancţiunilor şi tarifelor impuse dacă nu respectă noile reguli ale blocului comunitar. 

Încercare de a înlătura obstacolele din calea unui acord între Regatul Unit şi Uniunea Europeană (UE) şi de a evita o ieşire dezordonată a britanicilor din piaţa unică la 1 ianuarie 2021 continuă să prezinte „decalaje foarte mari”, însă negocierile vor continua.

Un purtător de cuvânt al Guvernului britanic a spus că „o decizie fermă” trebuie luată până duminică.

Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană pe 31 ianuarie 2020, dar liderii au avut nevoie de timp pentru a negocia un acord definitiv. Au avut la dispoziţie 11 luni. Dacă până pe 31 decembrie nu se ajunge la o înţelegere, controalele vamale şi taxele vor fi introduse pentru bunurile ce trec între Marea Britanie şi UE. Orice acord va trebui ratificat de Parlamentul European şi să fie susţinut de membrii Parlamentului britanic.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.