Bombardiere strategice americane de tip B-52 participă la un exerciţiu ”prevăzut de mult timp” cu aliaţi din NATO în Regatul Unit, în toiul unor tensiuni între Occident şi Rusia, anunţă Forţele aeriene americane (US Air Force), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste bombardiere, al căror număr nu a fost precizat, provin de la baza americană Minot, în North Dakota şi au sosit joi la baza aeriană britanică Fairford, situată la 150 de kilometri vest de Londra, precizează Comandamentul US Air Force în Europa, cu sediul în Germania.

”Exerciţiul Bomber Task Force Mission, prevăzut de mult timp” are misiunea ”să îmbunătăţească nivelul de pregătire şi interoperabilitate a controlului aerian care coordonează atacuri aeriene efectuate în susţinerea forţelor terestre”, precizează într-un comunicat comandamentul.

”Rotaţiile de bombardiere consolidează angajamentul Statelor Unite faţă de aliaţii din NATO şi partenerii din coaliţie în menţinerea securităţii şi suveranităţii noastre colective”, precizează US Air Force, în contextul în care Occidentul se teme de o invazie a Ucrainei de către Rusia.

De asemenea, Marina americană (US Navy) a anunţat joi că patru distrugătoare americane au plecat din Statele Unite, luna trecută, pentru a participa la un exerciţiu naval în zona celei de-a VI-a Flote americane, la Marea Mediterană.

”Distrugătoarele USS The Sullivans, USS Gonzalez, USS Donald Cook şi USS Mitscher se îndreaptă către teatrul de operaţiuni european”, anunţăă într-un comunicat US Navy.

”Ele vor participa la o serie de activităţi navale împreună cu Flota a VI-a şi aliaţii noştri din NATO”, precizează Marina americană.

”Aceste desfăşurări vor oferi o flexibilitate suplimentară Comandamentului celei de a VI-a Flote”, mai anunţă US Navy.

Rusia a anunţat joi sosirea în largul Crimeei a şase nave de război, în vederea unor viitoare manevre la Marea Neagră, în nordul căreia se află Ucraina.

Aceste mişcări militare intervin în contextul în care Rusia a lansat manevre militare de mare amploare în Belarus, la frontiera Ucrainei, care se află în centrul unor tensiuni puternice între Rusia şi Occident şi în tiimp ce continuă eforturi diplomatice intense în vederea unei dzamorsări a acestei crize ruso-occidentale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.