Consilierul pe probleme de securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump John Bolton anunţă că Washingtonul se gândeşte să înăsprească sancţiunile impuse Coreei de Nord, dacă Phenianul nu îşi abandonează programul de înarmare nucleară, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia americană va stabili dacă Phenianul este hotărât să-şi abandoneze sau nu programele nuclear şi balstic, în contextul în care summitul de la sfârşitul lui februarie, în Vietnam între Donald Trump şi Kim Jong Un s-a încheiat cu un eşec, a declarat marţi, într-un interviu acordat Fox News John Bolton.

”Preşedintele a fost foarte clar”, a subliniat el.

”Dacă (nord-coreenii) nu sunt pregătiţi să procedeze la o «denuclearizare», ei nu vor vedea slăbind sancţiunile economice zdrobitoare care le sunt impuse, iar noi ne gândim chiar să le consolidăm”, a ameninţat Bolton.

Consilierul lui Trump, un vechi susţinător al unei linii dure faţă de Coreea de Nord, lansează aceste ameninţări în contextul în care, serviciile sud-coreene de informaţii au cules indicii potrivit cărora Phenianul îşi renovează o parte a unei instalaţii de lansare a unor rachete cu rază lungă de acţiune, potrivit agenţiei sud-coreene de presă Yonhap.

Kim a promis în prima sa întâlnire cu Trump, la 12 iunie, în Singapore, că desfiinţează această instalaţie.

Şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, a adoptat luni un ton mai conciliant faţă de Coreea de Nord şi a anunţat că se gândeşte la o continuare iminentă a negocierilor între cele două ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.