Secretarul de Stat american Antony Blinken, care se află în Japonia, a discutat marţi la telefon cu cei doi generali rivali care luptă pentru putere în Sudan şi a insistat asupra ”urgenţei de a ajunge la un armistiţiu”, anunţă un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, Vedant Patel, în contextul în care confruntări armate între armata regulată şi forţe paramilitare s-au soldat, de sâmbătă, cu 200 de morţi şi cel puţin 1.800 de răniţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un armistiţiu ”ar permite furnizarea unui ajutor umanitar persoanelor afectate de confruntările armate, reunirea familiilor sudaneze (dispersate de confruntările armate) şi asigurarea securităţii membrilor comunităţii internţaionale aflaţi la Khartoum”, a declarat Antony Blinken, citat într-o declaraţie  de către Vedant Patel.

Secretarul de Stat american a luat parte, începând de duminică, la o reuniune a miniştrilor de externe ai statelor membre ale grupului celor Şapte (G7) ţări industrializate la Karuizawa, o staţiune montană de lux în Japonia.

Confruntări armate au loc începând de sâmbătă între armata regulată a generalului Abdel Fattah al-Burhan şi forţe paramilitare ale fostului său aliat, generalul Mohamed Hamdane Daglo, alias ”Hemedti”, soldate cu aproape 200 de morţi şi cel puţin 1.800 de răniţi, potrivit ONU.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres i-a îndemnat luni pe cei doi generali ”să înceteze imediat ostilităţile”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.