Pista teroristă este luată în considerare ”serios” la o zi după atacul armat soldat cu trei morţi, la Utrecht, în Olanda, au anunţat marţi anchetatorii, anunţând că se bazează pe un bilet găsit în maşina cu care suspectul a fugit de la faţa locului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat comun, parchetul şi poliţia locală precizează că, în acest stadiu, nu au stabilit ”vreo legătură” prealabilă între acest suspect de origine turcă, în vârstă de 37 de ani, şi victimele atacului armat din tramvai.

Având în vedere narura atacului şi acest bilet, ei afirmă că au motive să se gândească la o motivaţie teroristă, dar că sunt ibvestigate şi alte motivaţii, relatează The Associated Press.

Procurorii au anunţat că, la momentul reţinerii, luni seara, au confiscat o armă pe care suspectul o avea asupra sa.

Procuratura şi poliţia modifică, în comunicat, comunicat bilanţul atacului, anunţând că trei persoane au fost rănite grav, iar alte patru au fost rănite mai uşor.

Un bilanţ anterior anunţa trei morţi şi cinci răniţi.

TREI ARESTĂRI

Poliţia a anunţat marţi că a arestat o a treia persoană, suspectată de implicare în atacul armat din tramvai, la Utrecht.

Un purtător de cuvânt al procuraturii, Ties Kortmann, a anunţat că trei persoane au fost reţinute - şi anume presupusul atacator, Gokmen Tanis, în vârstă de 37 de ani, şi alte două persoane, suspectate de implicare în atac.

Kortmann a precizat că Tanis este suspectat de omor prin imprudenţă, cu o posibilă motivaţie teroristă, dar a subliniat că investigaţiile continuă cu privire la motivaţia gestului acestuia de a deschide focul într-un tramvai.

Autorităţile au anunţat că nu exclud nicio ipoteză.

Presa olandeză scria, citând vecini ai suspectului, la Utrecht, care au speculat că atacul armat ar putea avea legărtură cu o relaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.