Cel puţin şapte persoane au murit în Europa Centrală, într-o furtună care a provocat duminică pene de curent şi a perturbat circulaţia rutieră şi feroviară, potrivit serviciilor de intervenţie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bilanţ anterior era de cinci morţi.

În Germania, poliţia şi-a revizuit bilanţul luni dimineaţa, în creştere, la trei morţi.

Un bărbat în vârstă de 56 de ani, grav rănit în urma naufragiului unei ambarcaţiuni de agrement, pe braţul Peenestrom, la malul Mării Baltice (nord), a murit din cauza rănilor, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei.

O femeie în vârstă de 48 de ani a murit în acelaşi accident, iar alt pasager, în vârstă de 48 de ani, a fost dat dispărut.

Un bărbat în vârstă de 63 de ani, care dormea într-un minibuz, într-un camping la Golful Jade, în nordul ţării, a fost surprins de creşterea nivelului apei şi s-a înecat în timp ce încerca să fugă, pe jos, a precizat poliţia.

La Hamburg, în nord-vestul Germaniei, unele străzi au fost inundate, mai ales în cartierul pieţei de peşte, în apropiere de Elba.

Mai multe legături feroviare au fost întrerupte în nordul ţării, potrivit companiei feroviare Deutsche Bahn (DB), care preconiza o revenire la normal luni după-amiaza.

Furtuna, intitulată ”Herwart”, a făcut două victime şi în Cehia - o femeie în apropiere de Trebic (sud-est) şi un bărbat în vârstă la Jicin (nord-est), ucişi de arbori care au căzut peste ei.

În Polonia, un şofer a murit în maşină în urma unei coliziuni cu o creangă căzută pe drum, în apropiere de Szczecin (nord-vest), potrivit pompierilor.

O creangă a căzut pe maşina altui automobilist şi l-a ucis la Opole (vest), potrivit aceleiaşi surse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.