Nouă persoane au fost ucise, iar alte cel puţin 28 au fost rănite, marţi, într-un atac rus care a distrus în parte clădirea în care se află sediul administraţiei regionale de la Mîkolaiv, în sudul Ucrainei, potrivit unui nou bilanţ prezentat de către Procuratura Generaă ucraineană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Potrivit anchetei (...), forţe armate ruse au lansat un atac cu rachetă” împotriva acestui edificiu, iar ”în prezent se înregistrează nouă morţi şi 28 de răniţi”, anunţă serviciul de presă al procurorului general ucrainean Irina Venediktorva.

”Salvatori, anchetatori din cadrul (Serviciului Ucrainean de Securitate) SBU şi poliţiei” au fost desfăşuraţi la faţa locului, precizează procuratura.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat, cu câteva ore mai înainte, un bilanţ de şapte morţi şi 22 de răniţi.

Niciun obiectiv militar nu a fost vizat în acest atac cu rachetă, a subliniat el într-un discurs pe care l-a susţinut în Parlamentul Danemarcei.

”Locuitorii din Mîkolaiv” nu reprezintă nicio ameninţare la adresa Rusiei, a denunţat el.

”Cu toate acestea, la fel ca toţi ucrainenii, locuitorii din Mîkolaiv au devenit ţinte ale trupelor ruse”, a denunţat Zelenski în acest discurs în Parlamentul danez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.