Bilanţul răniţilor în urma exploziei din satul Hitrino, din nord-estul Bulgariei este de 29, a anunţat ministrul Sănătăţii, Petar Moskov, citat de Sofia News Agency.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şaisprezece dintre ei au fost internaţi: nouă la spitalul din oraşul Şumen, aflat în apropiere, restul în spitalele din Varna, a adăugat el.

Patru dintre pacienţi sunt răniţi grav, iar alţi trei sunt în stare critică, potrivit lui Moskov.

Treisprezece oameni au fost externaţi.

Cel puţin cinci oameni au murit după ce două vagoane din totalul de 26 ale unui tren care transporta propan şi gaz petrol lichefiat au deraiat şi au explodat, la intrarea în satul Hitrino. Potrivit primelor informaţii, vagoanele au lovit fire electrice.

Deflagraţia a distrus 20 de clădiri, inclusiv sediul Primăriei din localitate. Cel puţin 12 oameni au fost scoşi până acum în viaţă de sub dărâmături, iar echipele de intervenţie în situaţii de urgenţă caută în continuare supravieţuitori.

Şeful Pompierilor bulgari, Nikolai Nikolov, a afirmat că echipele de intervenţie în situaţii de urgenţă au ajuns la faţa locului la ora locală şi a României 6, la numai 18 minute după ce au fost alertate. Cel mai apropiat centru pentru situaţii de urgenţă este la o distanţă de 20 de kilometri de locul incidentului.

Autorităţile au evacuat zona, în care locuiau peste 40 de familii.

Iniţial, autorităţile au dat asigurări că nu există riscul unor noi explozii, dar au revenit ulterior asupra declaraţiilor, spunând că noi deflagraţii sunt posibile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.