Numărul deceselor provocate de explozia din satul Hitrino, din nord-estul Bulgariei, după deraierea unui tren cu propan şi gaz petrol lichefiat, a crescut la cinci, au anunţat autorităţile, precizând că este vorba de un bilanţ provizoriu, relatează Sofia News Agency.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bilanţul anterior era de patru morţi.

“Cu siguranţă vor mai fi alte victime”, a spus premierul Boiko Borisov, după ce a ajuns la locul exploziei.

Zeci de oameni au fost spitalizaţi, mulţi dintre ei cu arsuri la nivelul feţei şi membrelor. Potrivit medicilor, cel puţin trei sunt în stare critică.

“Pagubele sunt mari după o explozie atât de puternică (…). Mecanicul locomotivei a spus că o parte din garnitură s-a desprins de restul vagoanelor”, a declarat Borisov, întrebat dacă mecanicul este de vină.

El a refuzat să ofere alte detalii, explicând că o anchetă condusă de Procurorul General Sotir Ţaţarov este în curs. Presa scrie că trenul a lovit fire electrice.

Guvernul va aloca fonduri pentru a repara pagubele, iar prioritatea o reprezintă oamenii ale căror case au fost distruse.

Şeful Pompierilor bulgari, Nikolai Nikolov, a afirmat că echipele de intervenţie în situaţii de urgenţă au ajuns la faţa locului la ora locală şi a României 6, la numai 18 minute după ce au fost alertate. Cel mai apropiat centru pentru situaţii de urgenţă este la o distanţă de 20 de kilometri de locul incidentului.

Autorităţile au evacuat zona, în care locuiau peste 40 de familii, deşi nu există “un pericol direct pentru viaţa şi sănătatea locuitorilor din Hitrino”, a preciat Nikolov.

Iniţial, autorităţile au dat asigurări că nu există riscul unor noi explozii, dar au revenit ulterior asupra declaraţiilor, spunând că noi deflagraţii sunt posibile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.