Bilanţul epidemiei covid-19 a crescut în mod brutal miercuri la 26.097 de morţi - iar Marea Britanie a devenit a doua cea mai îndoliată ţară din Europa după Italia, în urma introducerii deceselor în aziluri de bătrâni în bilanţul oficial al Guvernuluilui Boris Johnson, au anunţat serviciile de sănătate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bilanţul prezentat marţi de Guvern - care cuprindea doar morţii din spitale - era de 21.678.

”Cifrele de azi au fost revizuite retrospectiv de către Public Health England (PHE) de la primul deces, înregistrat la 2 martie 2020, pentru a integra noi surse”, au anunţat autorităţile britanice sanitare într-un comunicat, relatează Reuters.

”Acest lucru creşte numărul total al deceselor în Regatul Unit la 26.097, de la 2 martie la 28 aprilie, inclusiv 765 de noi decese în 24 de ore înainte de 28 aprilie ora (locală) 17.00 (19.00, ora României)”, precizează ele.

”PHE anunţă 3.811 de decese suplimentare de la începutul epidemiei. Din acest total, 70% dintre decese au avut  loc în afara instituţiilor spitaliceşti, iar aproximativ 30% în spitale (...). Numărul total al morţilor anunţat de PHE este mai mare cu aproximativ 17% decât în statisticile precedente”, se precizewză în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.