Bilanţul covid-19 a depăşit pragul de 100 de milioane de cazuri pe continentul american, de la începutul pandemiei covid-19, anunţă Organizaţia Panamericană a Sănătăţii (OPS/PAHO), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai bine de jumătate dintre aceste cazuri de covid-19 - 51 de milioane - au fost înregistrate în Statele Unite, iar 22 de milioane în Brazilia, potrivit OPS, care precizează că infectări cu carianta omicron a SARS-CoV-2 au fost înregistrate în 190 ţări şi teritorii pe continentul american.

”Ţările este necesar să-şi menţină măsurile privind sănătatea publică, pentru a limita transmiterea virusului şi a le ajusta la riscul local” al răspândirii, îndeamnă într-un comunicat directoarea OPS Carissa Étienne.

Potrivit OPS; majoritatea ţărilor din Americi urmează să atingă sau să depăşească până la sfârşitul lui 2021 obiecticul Organizaţiai Mondiale a Sănătăţii (OMS) de vaccinare a 40% din populaţii împotriva covid-19.

Însă unele ţări, ca Hati, Guatemala sau Jamaica, nu vor reuţi să atingă acest obiectiv.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.