Bilanţul atacului sinucigaş de la consulatul Germaniei din oraşul afgan Mazar-e-Sharif a crescut la şase morţi şi 120 de răniţi, au anunţat autorităţile citate de BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia locală a precizat că cel puţin un suspect a fost arestat în legătură cu atacul.

Potrivit primelor informaţii, militanţii au împins cel puţin o maşină plină cu explozibili în zidul care înconjoară Consulatul. Autorităţile verifică dacă a fost implicată şi o a doua maşină-capcană.

Talibanii au revendicat responsabilitatea pentru atac, spunând că este în replică la raidurile NATO vizând un sat din apropiere de oraşul Kunduz, din nordul ţării, în care au fost ucise peste 30 de persoane.

Un purtător de cuvânt al NATO a declarat că deflagraţia a povocat “pagube masive” clădirii, unde lucrează în mod normal circa 30 de oameni.

„Toţi angajaţii germani ai Consulatului General sunt în siguranţă şi teferi”, a spus un purtător de cuvânt al MAE german.

Atacul subliniază problemele de securitate care iau amploare în Afganistan în ultimele luni. Săptămâna trecută, peste 30 de oameni, inclusiv copii, au fost ucise într-un raid al SUA.

Germania conduce misiunea diplomatică a NATO în nordul Afganistanului şi are aproape 1.000 de militari în ţară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.