Preşedintele american Joe Biden a dat asigurări miercuri că ”nimic nu este exclus”, unei jurnaliste care care l-a întrebat dacă Statele Unite intenţionează să interzică importurile de petrol rusesc, în momentul în care şeful statului american pleca de la Casa Albă într-o scurtă deplasare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biden face această declaraţie după ce a impus deja o serie de sancţiuni economice Rusiei, din cauza invaziei ruse a Ucrainei, de la închiderea spaţiului aerian american la sancţiuni dure vizând Banca centrală rusă.

Însă sancţuni vizând hidrocarburi - cea mai esenţială resursă a economiei ruse - sunt cerute sus şi tare de către conservatorii americani.

Este vorba despre sancţiuni simbolice puternice şi fără ca Statele Unite să nu le poată depăşi consecinţele, în contextul în care America este un mare producător de petrol şi nu contează prea mult pe ruşi în acest domeniu.

Europa depinde, însă, puternic, mai ales de gazele naturale ruseşti.

Potrivit Federaţiei American Fuel & Petrochemical Manufacturers, în 2021 Statle Unite au importat în medie 209.000 de barili pe zi de brut şi 500.000 de barili pe zi de alte produse petroliere.

Rusia reprezintă, potrivit acestei surse, 3% din importurile totale de petrol ale Statelor Unite.

Canada a anunţat luni că interzice orice import de ţiţei rusesc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.