Joe Biden intenţionează să-l nominalizeze pe fostul primar al South Bend, în Indiana, Pete Buttigieg, unul dintre foştii săi rivali la învestitura democrată în vederea alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie, într-un post de ambasador de prim rang, eventual în China, dezvăluie Axios, care citează surse la curent, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pete Buttigieg, un fost militar care a luptat în Afganistan, a fostul unul dintre principalii candidaţi la postul de ambasador al Statele Unite la ONU, însă, potrivit Axios, Joe Biden a ales să nu-l nominalizeze.

Contactată de Reuters, echipa lui Biden nu a comentat.

Mulţi în Partidul Democrat consideră că Pete Buttigieg este în continuare ”prezidenţiabil”, potrivit Axios.

O nominalizare în postul de ambasador în China i-ar permite Beijingului să cunoască mai bine un potenţial locatar al Casei Albe, consideră site-ul de ştiri.

Numele lui Pete Buttigieg este evocat, de asemenea, în vederea unor posturi de rang înalt în Statele Unite, potrivit aceleiaşi surse.

Pete Buttigieg a devenit unul dintre principalii purtători de cuvânt ai lui Joe Biden în campania electorală împotriva actualului locatar al Casei Albe, Donald trump, după ce a fost înfrânt în alegerile primare democrate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.