Preşedintele american Joe Biden a fost insultat într-un apel telefonic, de Crăciun, de către un bărbat care i-a spus şefului statului american "Let's go Brandon", un slogan folosit de către susţinătorii lui Donald Trump, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele american şi Prima Doamnă Jill Biden au respectat tradiţia de a discuta cu câteva persoane care sună pe o linie specială pentru a urmări turneul lui Moş Crăciun, gestionată din 1955 de către Comandamentul Apărării Aerospaţiale a Americii de Nord (NORAD).

”LET'S GO BRANDON”

Printr-o videoconferinţă de la Casa Albă, ei au fost puşi în legătură cu un bărbat care a declarat că se numeşte ”Jared”, tatăl a patru copii.

După ce a discutat scurt cu copiii despre cadourile pe care le cer şi i-au îndemnat să se ducă la culcare înainte de miezul nopţii, Joe Biden a vorbit cu tatăl lor, subliniind că au amândoi un fiu al cărui prenume este Hunter.

Preşedintlee american şi-a încheiat conversaţia urându-i un ”Crăciun minunat” interlocutorului său, care i-a replicat ”vă urez şi eu un Crăciun minunat, Crăciun fericit!”, după care a încheiat spunând ”Let's go Brandon!".

”«Let's go Brandon», sunt de acord”, i-a răspuns Joe Bden, fără să reacţioneze altfel la această formulă  codificată care înseamnă, în realitate, "Fuck Joe Biden".

Era neclar imediat dacă preşedintele american şi-a dat seama de această referinţă.

Jill Biden a râs, în schimb, stânjenită.

Un fragment video al acestei discuţii a devenit viral pe reţele de socializare, iar unii navigatori îl salută pe Joe Biden pentru că a rămas nepăsător.

SLOGAN INSULTĂTOR

Totul a început cu o greşeală a unei jurnaliste de la postul NBC News care intervieva, la începutul lui octombrie, pe pilotul auto Brandon Brown după victoria acestuia pe un circuit Nascar.

Ridicându-şi vocea pentru a acoperi hărmălaia din tribune, ea a declarat ”şi puteţi auzi scandările mulţimii. Hai Brandon!”.

În realitate, mulţimea striga cât se poate de clar "Fuck Joe Biden!".

Expresia "Let's Go Brandon" a devenit rapid un slogan care permite insultarea lui Joe Biden fără să se pronunţe cuvântul cu ”f”, un cuvânt vulgar, interzis.

În afară de susţinătorii lui Donald Trump, înjurătura deghizată a fost preluată inclusiv de către lideri republicani de prim-plan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.