Preşedintele american Joe Biden anunţă luni că intenţionează să nominalizeze o ambasadoare a Statelor Unite în Ucraina, la o zi după ce secretarul de Stat american Antony Blinken a anunţat, în cadrul unei vizite la Kiev, că diplomaţii americani urmează să se întoarcă treptat la post în Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actuala ambasadoare americană în Slovacia, Bridget Brink, ”şi-a petrecut cei 25 de ani de carieră în corpul diplomatic, concentrată asupra promovării politicilor americane în Europa şi Eurasia”, anunţă Casa Albă într-un comunicat.

Misiunea americană în Ucraina este condusă, din 2019, de însărcinaţi cu afaceri.

Şeful diplomaţiei americane l-a anunţat de Paşte pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski  - într-o vizită la Kiev împreună cu şeful Pentagonului Lloyd Austin, prima a unor membri ai Guvernului Biden în Ucraina de la începutul invaziei rusă - că Joe Biden urmează să o nominalizeze ambasadoare în Ucrana pe această diplomată de carieră.

Această nominalizare este necesar să fie confirmată în Senatul Statelor Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.