Senatorul Bernie Sanders, fost candidat la învestitura democrată, vrea să colaboreze cu preşedintele ales Donald Trump pentru a face America măreaţă din nou, dar numai dacă republicanul promite să pună americanii pe primul plan, relatează Huffington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat publicat miercuri, Sanders îl creditează pe preşedintele ales republican pentru că a reuşit să capitalizeze cu succes „furia unei clase de mijloc în declin, care s-a săturat” de stilul actual de guvernare.

Democratul s-a declarat dispus să îl susţină pe omul de afaceri new-yorkez, cu condiţia ca acesta să adopte politici care să ajute oamenii care l-au votat, nu care să îi crească lui averea.

“Oamenii s-au săturat că lucreze ore mai lungi pentru salarii mai mici, să vadă cum locurile de muncă plătite decent merg în China şi în alte ţări cu forţă  de muncă ieftină, de miliardarii care nu plătesc taxe federale pe venit şi să nu poată să îşi permită să îşi trimită copiii la facultate”, a spus fostul candidat democrat. „În tot acest timp, cei foarte bogaţi devin şi mai bogaţi”, a adăugat el.

Sanders a precizat că el şi alţi progresişti vor lucra cu Trump „în măsura în care acesta este serios în continuarea politicilor care îmbunătăţesc vieţile familiilor care muncesc în această ţară”.

Însă, dacă Trump va implementa politici rasiste, discriminatorii, xenophobe şi care duc la distrugerea mediului, „ne vom opune vehement”, a adăugat el.

În campania electorală, Sanders a susţinut-o pe Hillary Clinton.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.