Prim-ministrul belgian Charles Michel a cerut marţi poporului să dea dovadă de unitate în faţa terorismului, după atentatele care au zguduit capitală ţării, soldate cu 32 de morţi şi peste 230 de răniţi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acestea sunt vieţi care au fost distruse, oameni care îşi vedeau de treabă, cel mai probabil erau relaxaţi în drumul lor obişnuit spre muncă sau şcoală, atunci când au ucişi într-un mod barbar”, a precizat premierul într-o conferinţă de presă.

Michel a promis că va lupta pentru a apăra valorile democratice ale ţării, iar gândurile sale sunt întreptate spre oamenii care şi-au pierdut viaţa în atentatele teroriste din capitală.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

La ora 9.00 dimineaţa, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 32 de persoane, iar peste 230 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică.

Transportul public din Bruxelles a fost suspendat, iar mulţi oameni au fost forţaţi să parcurgă distanţe lungi pentru a ajunge acasă.

Toate zborurile din şi spre Bruxelles au fost anulate, iar în oraş a fost instituită starea de asediu, în timp ce autorităţile le recomandă localnicilor să rămână în locuinţe. De altfel, aeroportul din Bruxelles va rămâne închis şi miercuri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.