BBC a analizat imagini din Mariupol postate pe reţelele de socializare care par să arate civili morţi de-a lungul unei străzi principale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit BBC, videoclipurile grafice, postate pe reţelele de socializare în ultimele zile, apar în contextul în care Organizaţia Naţiunilor Unite a confirmat că investighează sute de acuzaţii de ucidere a civililor în timpul invaziei din Ucraina. 

BBC a examinat ultimele înregistrări video pentru a găsi indicii despre ceea ce s-ar fi putut întâmpla. În videoclipurile analizate, BBC a număra 23 de cadavre.  

Oraşul portuar Mariupol, situat în sudul ţării, a fost scena unor săptămâni de lupte intense între forţele ruse şi ucrainene. 

Se estimează că aproximativ 100.000 de oameni rămân prinşi în Mariupol, de când a fost înconjurat de forţele ruse la 1 martie, potrivit oficialilor ucraineni.   

Aceştia susţin că peste 20.000 de oameni din oraş au murit în timpul atacului. 

  

  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.