Doar 400 de persoane au fost evacuate din Volnovaha şi din zonele apropiate, sâmbătă, în timpul încetării focului, informează BBC News, citând oficiali ucraineni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Deşi aveam intenţia şi aveam la dispoziţie mijloace de transport pentrur a eevacua mult mai mulţi oameni, a trebuit să ne oprim pentru că ruşii au încercat din nouă să bombardeze fără milă Volnovaha”, a declarat guvernatorul regional Pavlo Kirilenko, potrivit The Guardian.

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a precizat că din câte ştie nu vor avea loc evacuări ale civililor din Mariupol şi Volnovaha. “Rămânem în dialog cu părţile implicate pentru trecerea în siguranţă a civililor din alte oraşe afectate de conflict”, a precizat ICRC. “Scenele din Mariupol şi din alte oraşe, de astăzi, sunt dureroase. Orice iniţiativă care le permite civililor să plece în zone mai sigure este binevenită”, a adăugat comitetul.

Planurile ar fi de evacuare a aproximativ 200.000 de oameni din Mariupol şi 15.000 de oameni din Volnovaha.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.