Negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier consideră ”puţin probabil”, în acest stadiu, ca Cei 27 şi Regatul Unit să ajungă la un acord comercial în cadrul negocierilor cu privire la viitoarea lor relaţie după Brexit, relatează Europe1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma unei noi runde de negocieri, la Londra, Barnier a subliniat că s-au făcut ”puţine progrese” în două subiecte cruciale - condiţiile unei concurenţe echitabile şi pescuitul.

Poziţia Regatului Unit cu privire la aceste subiecte face încheierea ”unui acord comercial puţin probabilă”, a apreciat francezul.

Negociatul britanic al Brexitului David Frost a deplâns, la rândul său, faptul că nu se poate ajunge la un acord până la sfârşitul lui iulie, aşa cum spera premierul britanic Boris Johnson.

”Din nefericire, este clar că nu vom încheia în iulie acordul preliminar cu privire la principiile de la baza unui acord pe care l-am propus ca obiectiv” în cadrul negocierilor, a subliniat Frost, citat într-un comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.