Stephen Bannon şi-a exprimat duminică ”regretul” faţă de declaraţii pe care le-a făcut într-o carte polemică în care îl critică pe fiul preşedintelui american, Donald Trump Jr., în timpul campaniei electorale din 2016, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul consilier al preşedintelui a declanşat o aprigă polemică săptămâna trecută, după difuzarea unor fragmente din cartea polemică a jurnalistului Michael Wolff în care afirmă că Donald Trump Jr. a comis o ”trădare” şi un act ”antipatriotic” întâlnindu-se cu avocata rusă Natalia Veselniţkaia în timpul campaniei.

Această întâlnire este una dintre piesele centrale a procurorului special Robert Mueller, care anchetează cu privire la o eventuală complicitate între echipa lui Trump şi Rusia în vederea influenţării scrutinului din noiembrie 2016.

”Regret că întârzierea răspunsului meu la informaţii inexacte cu privire la Don Jr a deturnat atenţia de la reuşitele istorice ale preşedintelui în primul său an de mandat”, a declarat Bannon, citat într-un comunicat transmis site-ului de ştiri Axios.

"Donald Trump Jr. este un patriot şi un om de bine”, a dat el asigurări. ”El l-a susţinut neobosit pe tatăl său şi programul care a ajutat la transformarea ţării noastre”.

Declaraţiile sale apar în cartea lui Michael Wolff ”Fire and Fury: inside the Trump White House”, care relatează campania victorioasă şi primul an la putere al lui Donald Trump, marcat de o formă de ”haos” permanent.

Aceste declaraţii au provocat furia preşedintelui american, care l-a acuzat pe fostul său consilier că şi-”a pierdut minţile”.

De atunci, Trump continuă să denunţe o ”carte falsă” şi să-l denigreze pe ”Steve şleampătul”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.