Şoferul camionetei care a ucis opt persoane marţi, intrând în mulţime la New York, a lăsat un mesaj manuscris în care a jurat credinţă grupării Statul Islamic, au declarat miercuri surse apropiate dosarului presei americane, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anchetatorii au descoperit acest mesaj redactat în arabă în apropierea vehiculului bărbatului identificat ca fiind Sayfullo Saipov, au declarat, sub protecţia aninimatului, doi reprezentanţi ai forţelor de ordine pentru The New York Times (NYT).

Alte două surse au declarat, însă, pentru ziarul newyorkez că nimic nu permite, în acest stadiu, să se stabilească o legătură directă între atacator şi organizaţia jihadistă, evicând mai degrabă o ”inspiraţie” de către grupare.

Un steag al Statului Islamic ar fi fost găsit în camioneta şoferului uzbek în vârstă de 29 de ani, care a rănit, de asemenea, alte 11 persoane, au declarat surse aninime pentru The New York Post (NYP).

Cotidianul scrie că mesajul a fost găsit în vehicul.

Potrivit mai multor publicaţii, presupusul ucigaş, care a fost arestat de Poliţia din New York (NYPD), a strigat ”Allah akbar” (”Allah e mare”) în timp ce ieşea din maşină.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.