Autorităţile din New York şi Los Angeles şi-au exprimat joi speranţa că preşedintele ales Donald Trump nu îşi va respecta promisiunile de campanie, potrivit cărora va îngheţa fondurile federale pentru aşa-numitele “oraşe sanctuar” care ajută oamenii care se află ilegal în ţară, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

New York şi Los Angeles, cele mai mari oraşe din ţară, şi-au limitat mult cooperarea cu Serviciul de Imigraţie care încearcă să găsească şi să expulzeze imigranţii ilegali din ţară.

Mai exact, cele două oraşe nu primesc în închisori imigranţi ilegali numai în vederea expulzării, dacă aceştia nu au comis nicio infracţiune.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

La începutul campaniei sale, republicanul a anunţat că vrea să expulzeze 11 milioane de imigranţi ilegali din SUA şi că nu va mai oferi fonduri federale oraşelor sanctuar.

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a spus într-o conferinţă de presă organizată joi că metropola va apăra în continuare imigranţii ilegali. “Nu vom sacrifica jumătate de milion de oameni care trăiesc între noi, care fac parte din comunitatea noastră (…). Nu vom distruge familii”, a spus de Blasio, referindu-se la numărul estimativ al imigranţilor ilegali din oraş.

De Blasio a admis că ameninţarea lui Trump de a îngheţa finanţarea federală este “periculoasă”, dar consideră că este prea devreme de spus dacă preşedintele ales îşi va respecta propunerile.

La Los Angeles, o purtătoare de cuvânt a primarului Eric Garcetti şi-a exprimat, de asemenea, speranţa că oraşul va primi în continuare finanţare federală.

Trump a spus, în cursul unei dezbateri cu rivala sa democrată Hillary Clinton, din luna octombrie, că va încerca să expulzeze dealerii de droguri. “Avem nişte hombres răi aici şi îi vom da afară’, a spus el.

Echipa de campanie a lui Trump nu a comentat declaraţiile oficialilor de la New York şi Los Angeles.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.