Autorităţile elene au confiscat o uriaşă încărcătură de analgezice, în cel mai mare port din Grecia, după ce au fost informate că medicamentele erau destinate luptătorilor grupării jihadiste Statul Islamic, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţe din domeniul luptei împotriva infracţionalităţii financiare au anunţat vineri că peste 26 de milioane de pastile au fost descoperite într-un container înregistrat ca transportând lenjerie.

Autorităţile grece au primit o asistenţă din partea Administraţiei americane însărcinate cu lupta antidrog (DEA).

Un oficial implicat în operaţiune a declarat că medicamentele au fost experdiate din India la Pireu, în Grecia, şi urmau să fie transportate cu alt cargobot către Libia.

Atena a primit informaţii de la servicii străine, potrivit cărora compania libiană care urma să le primească este un intermediar al grupării Statul Islamic. Gruparea jihadistă urma fie să le ofere luptătorilor, fie să le vândăcu profit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.