Poliţia din Grecia s-a folosit de criza sanitară pentru a dejuca planurile de organizare a unor proteste pe diverse chestiuni aşteptate să aibă loc săptămâna aceasta, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat citat de AFP, a fost anunţat: „Toate adunările publice de peste 100 de persoane sunt interzise până la 1 februarie”.

Noua restricţie a fost impusă după mai multe săptămâni în care au avut loc proteste ale studenţilor faţă de planul de a introduce în campusurile universitare o unitate specială de poliţiei, iar pentru joi era programată o nouă demonstraţie.

Vineri, a fost convocat un protest de susţinere a lui Dimiris Koufintinas, lider al grupului revoluţionar de stânga November 17 şi terorist condamnat, care a început greva foamei luna aceasta pentru a-i fi permis transferul la o altă închisoare. 

Lunea viitoare, este aşteptat ca anarhiştii să protesteze în faţa primăriei din Atena faţă de planul de redezvoltare urbană.

Poliţia a spus că demonstraţiile mari reprezintă „un pericol de creştere a răspândirii coronavirusului”. Într-un comunicat ulterior, autorităţile au negat că interdicţia este legată de protestele plănuite.

Grecia, ţară cu peste 10 milioane de locuitori, a înregistrat, de la începutul pandemiei, mai mult de 152.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi peste 5.600 de decese asociate, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.