Ministerul de Interne a anunţat că va spori măsurile de securitate la evenimentele publice după atentatul de la Berlin şi că va împărţi 6.000 de alarme antiviol femeilor care vor participa la petrecerile de stradă din ţară, după valul de agresiuni sexuale de anul trecut de la Koln, relatează Daily Express.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Este o campanie naţională ce vizează în primul rând femeile de Revelion”, a spus un purtător de cuvânt al ministerului, Karl Heinz Grundboeck, citat de AFP.

Alarmele vor fi împărţite de forţele de ordine pe străzile din capitala austriacă.

Dacă vor fi activate, dispozitivele vor emite un sunet ascuţit, menit să atragă atenţia şi să sperie potenţialii agresori.

Câteva sute de mii de oameni sunt aşteptaţi la petrecerile de Anul Nou de pe străzile Vienei.

Anterior, ministrul austriac de Interne Wolfgang Sobotka a anunţat că ţara va spori măsurile de securitate în locurile publice, de Crăciun şi Revelion, dar a avertizat că este imposibil ca autorităţile să ofere “securitate 100%”.

O anchetă oficială germană vizând agresiunile sexuale din jurul principalei gări din Koln, de anul trecut a conchis că 2.000 de bărbaţi, majoritatea nord-africani, au fost responsabili pentru agresarea şi jefuirea a 1.200 de femei.

Numai 38 de poliţişti erau desfăşuraţi în zonă pentru a ajuta victimele.

Anul acesta, poliţia din Koln va mobiliza 1.500 de ofiţeri în oraş pentru a asigura ordinea de Revelion, adică de 10 ori mai mult ca anul trecut. De asemenea, oraşul va fi monitorizat de elicopter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.