Grupurile neonaziste care cred în supremaţia albilor au sărbătorit atacul din noaptea de duminică spre luni, de la moscheea Finsbury Park, în timp ce susţinătorii islamiştilor au folosit incidentul pentru a îndemna musulmanii să se răzbune, anunţă centrul american de monitorizare a activităţii extremiste online SITE, citat de The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unul dintre nenonazişti a declarat că atacul arată că există încă „speranţă pentru britanici”, scrie SITE.

Pe de altă parte, islamiştii cred că acest atac ar trebui să „trezească” musulmanii.

„O, musulmani, trebuie să vă treziţi, războiul începe chiar pe străzile voastre (...). Bătrânii voştri ar putea fi ucişi, surorile voastre ar putea fi atacate”, scrie într-un comentariu de pe un canal online folosit de susţinătorii organizaţiei teroriste Statul Islamic.

Aceştia s-au întrebat şi de ce poliţia nu l-a ucis pe autorul atacului. „Când fraţii voştri s-au răzbunat pe cetăţenii cruciaţi pentru masacrul pe care îl desfăşoară împotriva musulmanilor, au fost împuşcaţi pe loc de poliţia britanică. Şi atunci, cum de poliţia nu a împuşcat un necredincios”, a scris autorul mesajului.  

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.