Larossi Abballa, presupusul autor al atacului terorist de luni de la Magnanville, în Franţa, condamnat în trecut pentru terorism, a filmat şi a postat atacul pe Facebook Live, afirmă surse oficiale franceze, relatează The Associated Press şi CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contul atacatorului a fost suspendat, a precizat una din cele două surse citate de AP.

Unul dintre oficiali a declarat că, la un moment dat, atacatorul era nedumerit ce să facă cu copilul în vârstă de trei ani al cuplului, potrivit agenţiei americane.

Agenţia de ştiri Amaq, afiliată Statului Islamic, a citat o sursă neprecizată care a declarat că un luptător al grupării jihadiste a comis atacul, însă organizaţia extremistă nu a revendicat atacul.

Atacatorul l-a omorât prin înjunghiere pe un ofiţer de poliţie, după care i-a luat ostatici pe partenera acestuia şi pe fiul lor în vârstă de trei ani într-o casă din Magnanville, la aproximativ 45 de kilometri nord-vest de Paris.

El a fost ucis de o echipă a forţelor speciale de poliţie, în urma unei confruntări cu poliţia, potrivit unor oficiali.

Corpul femeii a fost găsit în casă, potrivit lui Pierre-Henry Brandet, un purtător de cuvânt al Ministerului francez de Interne.

Poliţiştii au salvat copilul, potrivit Ministerului de Interne.

Cazul a fost preluat de un procuror din domeniul luptei împotriva terorismului, a anunţat ministrul Stephane LeFoll, un purtător de cuvânt al Guvernului francez.

Atacul a fost comis în contextul în care nivelul alertei teroriste este înalt în Franţa, care găzduieşte Euro 2016.

Statele Unite şi Marea Britanie şi-au avertizat cetăţenii în legătură cu potenţiale riscuri teroriste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.