O rachetă a lovit o mică rafinărie de petrol, Siniya - cu o capcitate de 30.000 de barili pe zi - în nordul Irakului, şi a provocat un incendiu la un rezervor, conducând la oprirea completă a activităţilor, după ce flăcările s-au extins la reţeaua de conducte, au anunţat doi reprezentanţi ai rafinăriei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gruparea Statul Islamic (SI) a revendicat atacul, într-un comunicat publicat duminică pe canalul său oficial.

SI anunţă că a tras două rachete, dar nu face precizări cu privire la eventuale persoane rănite.

Două rachete au lovit rafinăria, cauzând un incendiu care a fost controlat, a anunţat anterior un purtător de cuvânt al companiei publice Northern Refineries Co., care gestionează mai multe rafinării irakiene.

Întreruperea activităţii este o măsură de securitate, în vederea evităii altor pagube, a precizat compania.

Pompieri au reuşit să stingă incendiul la rezervor, a anunţat Ministerul irakian al Energiei.

Activitatea rafinăriei urmează să fie reluată rapid, în urma evaluării pagubelor, a anunţat ministrul irakian al Energiei Hamid Younis.

Atacul de duminică arată că SI este în continuare în măsură să comită atacuri vizând forţe de securitate sau instalaţii vitale în economia irakiană.

Autorităţile nu au evocat vreun rănit.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.