Ultimul bilanţ al atacului armat comis vineri seară într-un centru comercial din oraşul german Munchen este de cel puţin nouă morţi şi 10 răniţi, a anunţat Poliţia pe Twitter. Unul dintre cadavre ar putea fi al unuia dintre atacatori. Autorităţile îl verifică folosind un robot, pentru a se asigura că nu are explozibili. Un purtător de cuvânt al forţelor de ordine a precizat că există cel puţin trei atacatori, care au folosit puşti cu ţeavă scurtă sau pistoale. Unul dintre atacatori a deschis focul şi pe stradă, după ce a fugit din mall.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 01:41 - Bilanţul atacului de la Munchen este de cel puţin nouă morţi şi 10 răniţi, a anunţat Poliţia

Bilanţul atacului de vineri, de la un mall din Munchen este de cel puţin nouă morţi şi 10 răniţi, a anunţat Poliţia pe Twitter.

Unul dintre cadavre ar putea fi al unuia dintre atacatori. Autorităţile îl verifică folosind un robot, pentru a se asigura că nu are explozibili.

Între timp, nu este clar dacă teroriştii se mai află la Munchen sau în împrejurimi, a spus un purtător de cuvânt al forţelor de ordine, precizând că până la 100 de oameni au fost martori la atac.

Medicii vorbesc de 11 morţi.

UPDATE 00:30 - Al nouălea cadavru, găsit la circa un kilometru distanţă de mall

Al nouălea cadavru găsit după atacul armat de la Munchen a fost descoperit la circa un kilometru distanţă de centrul comercial vizat, a declarat un purtător de cuvânt al forţelor de ordine, citat de Reuters.

Autorităţile verifică în prezent dacă este vorba de unul dintre atacatori.

Între timp, nu este clar dacă teroriştii se mai află la Munchen sau în împrejurimi, a adăugat oficialul, precizând că până la 100 de oameni au fost martori la atac.

UPDATE 00:25 - Treizeci de membri ai unităţii pentru operaţiuni speciale GSG9 au sosit la Munchen

Membri ai forţei de elită antiteroriste germane se îndreptau vineri noapte către scena atacului sângeros de la Munchen, unde bilanţul morţilor a ajuns la 11, relatează The Associated Pres.

Un oficial în domeniul securităţii a declarat sub protecţia anonimatului pentru The Associated Press că 30 de membri ai unităţii pentru operaţiuni speciale GSG9 au aterizat la Munchen.

Bilanţul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma atacului armat de la Munchen a ajuns la 11 morţi, spun medici citaţi de cotidianul italian La Repubblica. De asemenea, mai multe persoane au fost rănite.

Poliţia din Munchen, care suspectează un "act terorist", caută în continuare "până la trei" presupuşi atacatori, înarmaţi cu puşti, până în prezent nefiind reţinut niciun suspect.

Totodată, Poliţia i-a îndemnat pe locuitori să rămână în case şi a rugat utilizatorii de internet, printr-un mesaj pe Twitter, să nu publice pe reţelele de socializare imagini cu operaţiunile în curs după atac. Utilizatorii de internet s-au mobilizat şi au decis să publice în schimb fotografii cu animale. Ofiţerii speră ca astfel teroriştii să nu afle din presă unde acţionează ofiţerii şi să poată să se ascundă..

Facebook a creat o aplicaţie pentru verificarea securităţii, în patru limbi - germană, engleză, franceză şi turcă.

Întreaga regiune bavareză a fost plasată în stare de alertă vineri seara, unde au fost mobilizate toate "mijloacele disponibile", potrivit Poliţiei din Munchen, iar oraşul era survolat de elicoptere.

UPDATE 00:10 - Bilanţul atacului armat de la un mall din Munchen a crescut la 11 morţi, spun medicii

Bilanţul atacului armat de la un mall din Munchen a crescut la 11 morţi, spun medicii citaţi de La Repubblica.

Poliţia verifică în prezent dacă unul dintre cadavre, găsit pe o stradă din apropierea centrului comercial, este al unuia dintre terorişti.

Anterior, presa locală a scris că unul dintre atacatori s-ar fi sinucis.

UPDATE 23:47 - Poliţia din Munchen a descoperit un al nouălea cadavru în apropiere de mall, verifică dacă este vorba de unul dintre terorişti

Poliţia din Munchen a descoperit un al nouălea cadavru pe o stradă de lângă mall-ul vizat de atacul armat şi verifică în prezent pentru a stabili dacă este vorba de unul dintre terorişti, relatează DPA.

Anterior, presa locală a scris că unul dintre atacatori s-ar fi sinucis.

UPDATE 23:35 Bilanţul deceselor în urma atentatului de la Munchen a crescut la opt, anunţă Poliţia citată de BBC News

UPDATE 22:40 - Poliţia din Munchen confirmă că cel puţin şase persoane au fost ucise în atacul armat

Poliţia din Munchen a confirmat că cel puţin şase persoane au fost ucise, iar mai multe au fost rănite grav într-un atac armat, relatează AFP.

Numărul total al victimelor nu este cunoscut încă.

Un purtător de cuvânt al forţelor de ordine a precizat că există cel puţin trei atacatori, care au folosit puşti cu ţeavă scurtă sau pistoale.

UPDATE 22:00 - Martori au auzit focuri de armă într-o braserie din Munchen

Martori au declarat că au fost auzite focuri de armă într-o braserie din Munchen, relatează postul de televiziune NTV, citat de AFP.

Şase persoane ar fi fost ucise vineri, într-un atac armat la un restaurant McDonald's dintr-un mall din Munchen, anunţă radiodifuzorul public Bayrischer Rundfunk (BR), citat de Associated Press.

UPDATE 21:50 - Noi înregistrări video cu atacul armat din mall-ul din Germania

Noi imagini surprinse în timpul atacului din mall-ul Olympia-Einkaufszentrum au apărut pe reţelele de socializare. Filmarea este realizată dintr-o clădire aflată în vecinătatea centrului comercial.

UPDATE 21:42Şase persoane au fost ucise la Munchen, anunţă radiodifuzorul public Bayrischer Rundfunk

Şase persoane au fost ucise vineri, într-un atac armat la un restaurant McDonald's dintr-un mall din Munchen, anunţă radiodifuzorul public Bayrischer Rundfunk (BR), citat de Associated Press.

 

UPDATE 21:00 Trei persoane au fost ucise în atacul de la Munchen, anunţă Ministerul bavarez de Interne

Ministerul bavarez de Interne confirmă trei morţi în atacul de vineri seara, la un mall din Munchen, potrivit postului NTV, citat de BBC News.

Poliţia afirmă că nu ştie unde sunt "atacatorii". "Aveţi grijă de voi şi evitaţi locurile publice", îndeamnă Poliţia din Munchen în acest mesaj postat pe Twitter.

Şoferii de taxi au fost îndemnaţi să nu ia pasageri din zona Stachus, cunoscută şi Karlsplatz.

Informaţii anterioare despre un atac armat în această zonă au fost o alarmă falsă, a anunţat poliţia, potrivit Die Welt.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei a declarat pentru The Associated Press că forţele de ordine urmăresc un suspect sau suspecţi.

"Atacatorul sau atacatorii sunt în continuare în libertate" - fie în mall, fie în jurul acestuia, a declarat pentru AP purtătoarea de cuvânt Claudia Kuenzel.

UPDATE 20:34 - Autorul atacului din Munchen ar fi fugit din mall către o staţie de metrou

Autorul atacului armat de la Munchen a fugit prin centrul comercial şi a tras în mai multe persoane, după care a fugit către o staţie de metrou, scrie ziarul Bild, citat de Le Figaro.

Potrivit unor martori, primele focuri de armă ar fi fost trase într-o farmacie din centrul comercial.

Poliţia bavareză a confirmat mai mulţi morţi pentru Süddeutsche Zeitung.

O unitate a forţelor speciale din cadrul poliţiei a ajuns la faţa locului, potrivit postului NTV.

De asemenea, autorităţile germane au anunţat că circulaţia a fost suspendată pe mai multe linii de tren, autobuz şi tramvai.

Centrul are locuri special amenajate pentru copii şi este fracventat de familii.

UPDATE 20:15 -  Ziarul Muencher Abendzeitung scrie că până la 15 persoane au fost ucise

Potrivit Reuters, ziarul Muencher Abendzeitung scrie că până la 15 persoane au fost ucise în acest centru comercial.

Televiziunile transmit imagini de la faţa locului, în care apar zeci de vehicule de intervenţie.

Zona din jurul centrului comercial, aflat în cartierul Moosach, în apropierea Stadionului Olimpic, a fost închisă.

Presa scrie că este vorba despre un atacator.

Elicoptere survolează zona respectivă, iar angajaţii magazinelor nu le puteau părăsi.

Poliţia din Munchen îndeamnă locuitorii să evite zona.

Forţele de ordine au confirmat anterior atacul, la centrul comercial Olympia Einkaufszentrum, dar au declarat că nu au detalii despre victime, potrivit The Associated Press.

Un număr important de poliţişti intervine la incident, adaugă agenţia americană.

Pe Twitter au Început să apară înregistrări cu oameni care fug îngroziţi de focurile de armă.

 

Forţele de securitate din Germania se aflau deja în alertă, după ce, luni seară, un tânăr a rănit grav, cu lovituri de topor şi cuţit, cinci pasageri dintr-un tren regional care asigura o legătură între oraşele Treuchtlingen şi Wurtzbourg, în Bavaria (sud). El a fost împuşcat şi ucis de poliţie.

Gruparea ultradicală Statul Islamic a difuzat marţi o înregistrare video în care apare autorul atacului din Germania, în care acesta anunţă că avea să comită agresiunea şi în care proferează ameninţări la adresa ţărilor "necredincioase".

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a avertizat miercuri că populaţia germană ar trebui să fie pregătită pentru noi atacuri lansate de islamişti care acţionează singuri sau în grupuri mici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.