Fondatorul WikiLeaks Julian Assange ”va contesta şi va lupta împotriva” cererii americane de extrădare, a declarat joi în faţa presei avocata sa, Jennifer Robinson, la finalul înfăţişării clientului său într-un tribunal londonez, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Australianul în vârstă de 47 de ani a fost arestat joi, în virtutea unei cereri de extrădare americane cu privire la o ”piraterie informatică”, care urmează să fie examinată într-o viitoare audiere, la 2 mai, şi a unui mandat emis în 2012 de justiţia britanică din cauza neprezentării sale la tribunal, o infracţiune cu privire la care riscă un an de închisoare.

Assange a fost găsit vinovat, de către un judecător britanic, de faptul că a înălcat condiţiile eliberării sale provizorii.

Robinson a declarat sfidătoare că arestarea lui Assange creează un precedent periculos în privinţa drepturilor jurnaliştilor, scrie The Associated Press.

Ea a subliniat că Assange a spus de mult că avea să fie arestat dacă Ecuadorul îl expulzează din ambasada sa, în care s-a refugiat în 2012.

Cel puţin, Assange poate primi acum, în închisoare, îngrijiri medicale, a apreciat ea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.