Liderul sirian Bashar al-Assad şi-a exprimat speranţa, într-un interviu pentru postul portughez de televiziune RTP, că preşedintele ales american Donald Trump va fi un aliat în lupta împotriva terorismului, dar rămâne “precaut în judecarea sa”, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Assad consideră că Trump va fi un “aliat natural”, dacă îşi îndeplineşte promisiunea de campanie de a lupta împotriva terorismului. El şi-a exprimat, însă, scepticismul că acest lucru va fi posibil.

“Nu putem spune nimic despre ceea ce va face, dar, dacă (…) va lupta împotriva teroriştilor, bineînţeles că va fi un aliat, un aliat natural din acest punct de vedere cu ruşii, cu iranieni, cu multe alte ţării”, a spus el.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Assad a calificat drept “promiţător” faptul că preşedintele-ales a spus că va lupta împotriva ISIS, dar a adăugat: „Poate pune acest lucru în aplicare?”.

“Ce se va întâmpla cu forţele compensatorii din administraţie, cu presa centrală care esteîmpotriva lui? Cum va putea face faţă acestui lucru? De aceea pentru noi este încă neclar (…). De aceea suntem foarte precauţi în a-l judeca”, a spus liderul de la Damasc.

În cursul campaniei, Trump a spus că este o “nebunie” ca SUA să se opună atât forţelor siriene, cât şi militanţilor ISIS şi a avertizat că luptele din Siria pot duce la o confruntare cu Rusia.

Peste 300.000 de oameni şi-au pierdut viaţa de la izbucnirea războiului civil din ţara arabă, în martie 2011.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.