Armata ucraineană a reluat controlul unei autostrăzi strategice care asigură o legătură între Harkov şi Ciuhuiiv, în estul Ucrainei, au constat miercurijurnalişti AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Drumul era vizat de focul forţelor ruse, care au ucis civili. I-am respins la zece kilometri mai la nord”, a declarat AFP un coamndant din cadrul celei de-a 92-a Brigăzi a armatei ucrainene.

Această autostradă strategică, cucerită marţi, asigură o legătură de la Harkov, al dilea cel mai important oraş ucrainean, şi Ciuhuiiv, un oraş cu 300.000 de locuitori, situat la 50 de kilometri sud-est.

Cele două oraşe au fost intens bombardate de către armata rusă de peste o lună - însă fără să fie cucerite de către Moscova.

La câţiva kilometri de periferia de est a Harkovului, carcase de maşini ciuruite de gloanţe străjuiau această autostradă cu patru benzi, iar un cadavru al unui militar rus zăcea pe o parte.

Situaţia era calmă miercuri, potrivit unor jurnalişti AFP.

Un buldoze făcea curat, iar un bărbat dntr-un sat vecin a venit să-şi ia maşina, îngăurită de gloanţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.