Armata ucraineană anunţă joi că a ”ucis sau rănit grav” aproximativ 60 de militari ruşi, într-un atac asupra unui teren de antrenament situat în partea ocupată a regiunii ucrainene Herson, coroborat de bloggeri ruşi, un al doilea atac de acest fel semnalat în ultimele zile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţe ucrainene au efectuat miercuri ”trei atacuri” pe acest teren, în apropiere de satul Podo-Kalînivka, pe malul stâng al fluviului Nipru - ocupat - în această regiune de către armata rusă, declară AFP o purtătoare de cuvânt militară ucraineancă însărcinată cu frontul de sud al Ucrainei, Natalia Gumeniuk.

Aproximativ 60 de militari ruşi au fost ”ucişi sau răniţi”, anunţă ea.

Armata ucraineană a publicat o înregistrare video - filmată cu o dronă - în care se pot vedea trei explozii pe un teritoriu nisipos, la liziera unor zone împădurite.

Potrivit Nataliei Gumeniuk, care s-a exprimat anterior la telviziunea ucraineană, acest teren este folosit în antrenamente ale militarilor ruşi trimişi să ia cu asalt un cap de pod pe care Kievul l-a deschis în apropiere de satul Krînkî, la sfârşitul lui 2023, pe malul stâng al Niprului.

Rusia a anunţat marţi că a cucerit zona Krînkî.

Kievul dezminte acest anunţ rus.

Atacul de miercuri a fost coroborat de către bloggeri militari ruşi.

Canalul Telegram Rybar, apropiat armatei ruse, a anunţat că au avut loc trei atacuri, iar ultimul ar fi vizat o echipă care ancheta cu privire la primele două atacuri.

Potrivit Rybar, acest teren de antrenament se află în Parcul Naţional ucrainean al dunelor ”Oleşkivski Piski”, situat la aproximativ 50 de kilometri de Krînkî.

ALŢI 60 DE MORŢI ÎNTR-UN ATAC CU HIMARS LA DONEŢK

Acest atac de miercuri intervine, potrivit bloggerilor militari ruşi, la o zi după alt atac militar ucrainean vizând alt teren de antrenament al ruşilor în regiunea Doneţk.

Potrivit canalului Rybar, atacul ucrainean de marţi a atins un teren situat în apropiere de localitatea Volnovaha şi a fost desfăşurat cu un sistem american de lansare multiple de rachete de tip HIMARS.

Potrivit serviciului rus al BBC, trupe din a 36-a Brigadă Motorizată de Puşcaşi, cu baza în regiunea Transbaikal, în Siberia, aştepta sosirea unui comandant.

Cel puţin 60 de militari ar fi fost ucişi, potrivit BBC.

În fotografii ale unor presupuse victime ale atacului, difuzate pe Telegram, apar aproximativ 15 militari morţi, aliniaţi înainte de a fi transferaţi.

Autorităţile ucrainene nu au făcut niciun comentariu cu privire la acest atac.

Guvernatorul rus al regiunii Transbaikal dădea asigurări miercuri pe Telegram că informaţiile difuzate sunt ”falacioase” şi ”puternic exagerate”. El promitea totodată ajutoare familiilor victimelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.