Armata rusă a efectuat aproximativ 100 de atacuri în ultima zi, pe frontul din estul Ucrainei, dintre care aproape jumătate în zona Mariinka, care a devenit un nou ”punct fierbinte” după cucerirea oraşului Avdiivka, anunţă vineri armata ucraineană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Inamicul a încercat în 43 de rânduri să străpungă apărarea truelor noastre” în zona Mriinka, situată în regiunea Doneţk, anunţă într-un raport Statul Major ucrainean.

Oraşul Mariiinka - distrus în totalitate - a fost cucerit în decembrie de către armata rusă.

Frontul era ”îngheţat” în zonă de atunci, în ultimele zile Moscova şi-a multiplicat în această zonă atacurile către vest.

Statul Major ucrainean citează localităţile Novolmîhailivka şi mai ales Pobeda - a cărei cucerire a fost revendicată joi de către armata rusă -, în urma cuceririi sâmbătă a oraşluui Avdiivka, după luni de confruntări armate sângeroase.

POZIŢII REFĂCUTE

”Noi nu ne concentrăm doar asupra direcţiei Avdiivka, pentru că avem alt punct fierbinte. În primul rând avem direcţia Mariivka”, anunţa joi seara un purtător de cuvânt al Comandamentului Operaţonal din această zonă, Dmitro Lîhovii.

”Atât în direcţia Avdiivka, cât şi Mariinka, militarii noştri au refăcut mai multe poziţii, mai ales către Avdiivka, unde peste 12 ocupanţi ruşi s-au predat sau au fost luaţi priozonieri de către militarii noştri”, a anunţat el.

Statul Major ucrainean anunţă totodată 16 atacuri în direcţia Bahmut şi 14 în direcţia Lîman.

Forţele Aeriene ucrainene anunţă că au distrus 23 dintre cele 31 de drone explozive de tip Shahed, de concepţie iraniană, lansate împreună cu şase rachete, în noaptea de joi spre vineri, vizând mai multe oraşe din sudul Ucrainei - inclusiv Odesa, unde au fost ucise trei persoane.

Armata ucraineană - care duce lipsă de muniţie şi ajutor din Occident - face faţă sitaţiei ”extrem de greu”, recunoaşte preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în contextul în care Ucraina se pregăteşte să comemoreze sâmbătă doi ani de la lansarea invaziei ruse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.