Armata israeliană nu va aştepta sfârşitul Războiului din Fâşia Gaza pentru a ancheta cu privire la eşecul prevenirii atacului Hamas de la 7 octombrie, anunţă luni un purtător de cuvânt al Tsahalului, amiralul Daniel Hagari, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu vom amâna totul până la sfârşitul războuiului” cu Hamasul, a declarat presei amiralul.

”Aceasta este decizia noastră. Ne gândim care este momentul oportun să lansăm ancheta, pentru că trebie să dăm aceste răspunsuri publicului”, a precizat el.

Pe de altă parte, mişcarea islamistă palestiniană Hamas a respins luni acuzaţii de viol în timpul atacului de la 7 octombrie, soldat cu 1.200 de morţi.

Poliţia israeliană investighează dacă s-au comis violuri în timpul atacului, folosind probe medico-legale, înregistrări video şi mărturii, scria CNN în noiembrie.

Săptămânalul britanic The Sunday Times a publicat în weekend mărturii ale unor participanţi la petrecerea de muzică trans Nova, care declară că au asistat la violuri.

”Respingem şi condamnăm ferm coordonarea unor publicaţii din Occident în campanii sioniste înşelătoare care răspândesc minciuni nefondate şi acuzaţii care au menirea să demonizeze rezistenţa palestiniană, cea mai recentă acuzând că membri ai rezistenţei au comis «violenţe sexuale» în timpul Bătăliei Potopul Al-Aqsa de la 7 octombrie”, dezminte într-un comunicat publicat pe Telegra, Biroul Politic al Hamas.

Biroul dezminte de asemenea că Hamas a luat drept ţintă participanţi la petrecerea Nova de la Re’im. 

Cel puţin 260 de cadavre au fost recuperate de la locul unde se desfăşura această petrecre, potrivit ONG-ului Zaka.

Yoni Saadon, care a participat la petrecerea Nova, a declarat săptămânalului britanic The Sunday Times că a asistat în mod direct la un viol.

”Am văzut o femeie frunoasă, cu o faţă de înger, bătută şi violată de opt sau zece combatanţi. Ea ţipa «opreşte-te, am să mor oricum din cauza a ceea ce faci, omoară-mă!». După ce-au terminat au râs, iar ultimul a împuşcat-o în cap”, declară el săptămânalului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.