Arabia Saudită şi-a exprimat satisfacţia, luni, faţă de moartea, într-o operaţiune americană în Siria, a liderului grupării jihadiste Statul Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi şi a apreciat că organizaţia acestuia a ”desfigurat imaginea islamului şi musulmanilor în întreaga lume”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul saudit a urmărit anunţul preşedintelui american Donald Trump cu privire la succesul urmăririi şi eliminării liderului Daesh (acronimul arab al SI), teroristul Abu Bakr al-Baghdadi”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministrului saudi de Externe.

”Guvernul saudit apreciază eforturile enorme ale administraţiei americane, care a vânat membrii acestei grupări periculoase ce a desfigurat  imaginea islamului şi musulmanilor în întreaga lume şi a comis, în numeroase ţări, inclusiv în Arabia Saudită, orori şi crime contrarea valorilor umane de bază”, a adăugat el.

Arabia Saudită ”va continua, împreună cu aliaţii săi şi cu Statele Unite, în fruntea lor, să lupte împotriva terorismului, să-i oprească sursele şi să lupte împotriva ideologiei sale teroriste”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat duminică moartea liderului SI într-o operaţiune militară, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Siria, la doar câţiva kilometri de frontiera turcă.

Trump a prezentat o versiune detaliată a raidului, în cursul căruia liderul SI a fost încolţit de către forţele americane şi şi-a detonat centura de explozivi.

Cel mai căutat om din lume, al-Baghdadi este considerat vinovat de multiple atrocităţi în Irak şi Siria şi de atentate sângeroase în mai multe ţări.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.