Salvatori brazilieni au procedat la evacuarea a aproximativ 24.000 de locuitori ai unei localităţi din statul Minas Gerais, în contextul în care un al doilea dig riscă să se rupă, după cel care a cedat vineri şi a provocat o catastrofă sângeroasă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sirene de alarmă au răsunat duminică dimineaţa, după ce ploi puternice au cauzat o creştere considerată îngrijorătoare a nivelului apei reţinute de acest al doilea dig al unei exploatări miniere aparţinând companiei Vale, în apropiere de Brumadinho.

”Ne aflăm în faţa unei situaţii de risc iminent, deşi nu a avut loc vreo ruptură pentru moment. Supraveghem situaţia”, a declarat Pedroa Aihara, un purtător de cuvânt al pompierilor de la nivelul statului.

Al doilea dig se află la aproximativ 50 de metri de cel care s-a rupt vineri, eliberând un torent de noroi care a luat la vale clădiri şi instalaţii aparţinând societăţii miniere, dar şi locuinţe.

Aproximativ 250 de persoane erau date dispărute în continuare, iar potrivit unor oficiali locali probabil că au murit.

Pompieri au anunţat duminică că bilanţul provizoriu  a crescut la 37 de morţi.

O catastrofă asemănătoare a avut loc în 2015, la aproximativ 100 de kilometri est de Brumadinho, într-o exploatare minieră a societăţii Samarco Mineracao, care aparţine Vale şi grupului BHP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.