Aproximativ 700 de studenţi indieni, blocaţi la Sumî, în Ucraina, au fost evacuaţi la Poltava, anunţă un oficial guvernamental indian de rang înalt, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ucraina şi Rusia au convenit să deschidă marţi un coridor de evacuare de la Sumî, un oraş situat în apropierea frontierei cu Rusia, atacat şi bombardat intensiv în ultimele zile.

Anunţarea acestui coridor de evacuare are loc în urma unui atac al aviaţiei ruse într-o zonă rezidenţială, la Sumî, soldat cu cel puţin 21 de morţi, inclusiv doi copii.

”Toţi cei 694 de studenţii indieni care se aflau la Sumî luni noaptea au plecat către Poltava cu autobuzul”, anunţă un ministru indian, Hardeep Singh Puri, citat într-un mesaj postat peTwitter de agenţia indiană de presă Press Trust of India.

Ambasada Indiei în Ucraina a încercat luni să evacueze studenţii cu autobuzul, însă a renunţat după ce Rusia a continuat să bombardeze rute de evacuare.

Ambasada indiană a anunţat marţi că 75 de marinari indieni, blocaţi în portul Mîkolaiv, au fost de asemenea evacuaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.