Poliţia austriacă a descoperit 96 de străini din întreaga Europă - inclusiv români - în staţiunea de schi St Anton am Arlberg, pe care-i acuză de încălcarea restricţiilor impuse în lupta împotriva covid-19 la intrarea în Austria şi a izolării impuse la nivel naţional, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul din St Anton, una dintre cele mai scumpe staţiuni austriece, anunţa săptămâna aceasta că zeci de tineri din întreaga Europă au venit recent în oraş, ocolind reguli potrivit cărora teleschiurile sunt deschise, însă hotelurile le sunt închise turiştilor.

”Între alţii, britanici, danezi, suedezi, români, germani, australieni, irlandezi şi polonezi au fost verificaţi şi amendaţi”, a anunţat într-un comunicat, vineri seara, Poliţia din Tirol (vest).

O operaţiune a poliţiei, la care au participat 15 agenţi, a avut loc vineri seara.

Contravenienţii au fost amendaţi cu până la 2.180 de euro, a anunţat poliţia.

Austria - o ţară cu până la nouă milioane de locuitori - a înregistrat 413.208 de contaminări cu noul coronavirus şi 7.703 morţi din cauza covid-19.

Bilanţul zilnic al contaminărilor a scăzut în prezent la aproximativ 1.500, după ce a atins în noiembrie peste 9.000. Acest bilanţ continuă să scadă lent.

O a treia izolare a fost impusă în ţară, începând de la 26 decembrie, iar magazinele considerate neesenţiale au fost închise.

În perioada 19 decembrie-10 ianuarie, Austria a înăsprit restricţiile cu privire la intrarea în ţară - cu obiectivul principal de a-i descuraja pe schiori - impunând intrarea în carantină a aproape tutror cetăţenilor europeni.

Austriecii au aflat stupefiaţi despre lacune în aceste restricţii în domeniile muncii şi formării.

În pofida faptului că schiorii nu pot sta peste noapte în staţiuni, au apărut focare la cursuri de schiat - organizate pentru turişti din întreaga Europă.

Numai oameni de afaceri se pot caza ca turişti, potrivit restricţiilor.

Primarul din St Anton, Helmut Mall, a anunţat că unii dintre turiştii străini s-au înregistrat ca locuind la adrese locale şi au anunţat că se află în căutarea unor locuri de muncă, în pofida faptului că nu sunt disponibile locuri de muncă.

Poliţia nu a precizat ce anume infracţiuni au comis străinii, însă a subliniat că aceştia au încălcat restricţiile impuse în lupta împotriva covid-19, legislaţia cu privire la imigraţie şi legislaţia cu privire la înregistrarea unei adrese.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.