Uniunea Europeană (UE) l-a trimis pe ambasadorul în Ucraina Mîkola Tociţkii la Kiev, în urma unei îmbunătăţiri a situaţiei securităţii în capitala ucraineană, în semn de susţinere a acestei ţări devastată de războiul rus, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest anunţ a fost făcut de către Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă şi de Securitate, în cursul unei vizite la Kiev împreună cu preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen, în care se întâlnesc cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Întoarcerea lui Mîkola Tociţkii la Kiev urmează să asigure o cooperare directă între UE şi Ucraina, subliniază Borrell.

Armata rusă a încercat să pătrundă în Kiev după ce a invadat Ucraina, la 24 februarie, însă, în pofida unor pierderi şi pagube grave, capitala ucraineană a înfruntat asediul, iar Guvernul ucrainean a continuat să acţioneze din capitală.

Borrell salută drept ”impresionant” faptul că Guvernul ucrainean a funcţionat deplin în aceste ”circumstanţe foarte dificile”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.